blank

WHMCS je konačno objavio novu verziju Android i IOS aplikacije koju možete potpuno besplatno testirati

Aplikacija nema nikakve veze sa starom aWHMCS aplikacijom koja nije ažurirana jos od 2016-te godine. Nova aplikacija je izrađena od nule sa novim kodom i modernijim dizajnom. Komentatori na vest o novoj aplikaciji se sa argumentom pitaju zašto WHMCS ne uradi mobile friendly dizajn WHMCS-a ali nažalost odgovor WHMCS podrške nije bio baš pozitivan, obrazloženje je bilo da i ako urade responsive dizajn WHMCS-a da će biti korisnika koji će zamerati brzinu učitavanja responsive dizajniranog WHMCS-a tako da smatraju da je postojanja posebne aplikacije prednost za njihove korisnike.

U ovom početnom periodu svi mogu besplatno da isprobaju Android i IOS aplikaciju i sasvim je sigurno da će nova aplikacija u jednom periodu prestati da bude besplatna i da će svi morati dodatno da doplate za licencu. Još uvek nije jasno da li će korisnici  stare aWHMCS aplikacije morati dodatno da doplate za novu aplikaciju ili će morati da kupe novu licencu. Znajući WHMCS i njihovu novu politiku cene licenci verujemo da će se nova aplikacija plaćati na mesečnom nivou.

Nova WHMCS Android Aplikacija

Razočaravajuće je da nova aplikacija nema opciju za push notifikacije koje bi mogle da obaveštavaju članove tima podrške o pristiglim ticketima i prodaju o novim porudžbinama. Nadamo su push notifikacije na listi kao nove opcije u narednim ažuriranjima ove aplikacije.

Novu verziju možete preuzeti sa Google Play-a i Apple APP Store

Da bi ova aplikacija radila potrebno je da imate instaliran WHMCS 7.1 ili noviju verziju. Smatramo da nije fer da se ova aplikacija dodatno naplaćuje za korisnike koji godinama plaćaju WHMCS licence i zbog katastrofalno loše prethodne aplikacije.

Interesuje nas vaše mišljenje i vaši prvi utisci?